Wat vertel je over jezelf in je cv?

Home/CV Tips/Wat vertel je over jezelf in je cv?

Wat vertel je over jezelf in je cv?

Wat vertel je over jezelf in je cv, zonder jezelf teveel op te hemelen of informatie te geven waar een potentiële werkgever eigenlijk niets aan heeft? Een goede vraag voor iedereen die in deze lastige periode op zoek is naar werk. Daarom vertellen wij je in dit artikel alles over wat je precies over jezelf kunt vertellen in je cv, waar je een persoonlijk profiel plaatst en hoe je een persoonlijk profiel kunt maken op basis van duidelijke punten.

Je cv upgraden met een template

Aan het begin van je cv plaats je een profielschets. Hierin stel je jezelf als persoon voor en maak je duidelijk waar jouw ambities liggen. Deze profielschets hoeft niet te bestaan uit een lap tekst, maar als je in enkele zinnen kunt samenvatten wie jij bent, wat je doet en wat je wil bereiken dan ben je al goed op weg! Dit klinkt misschien heel simpel, maar wat vertel je over jezelf in je cv in een aantal zinnen? In je profielschets verwerk je:

  • persoonlijke informatie, geschreven in de ik-vorm;
  • maximaal 3 tot 5 regels aan tekst;
  • wie jij bent, wat je zoekt en wat je motiveert;
  • wat jou van anderen onderscheid;
  • interessante informatie in plaats van een opsomming van talenten en eigenschappen.

Begin met het kiezen van de juiste template

Voordat je aan de slag gaat met het schrijven van je profielschets, moet je eerst op zoek naar een pakkend en opvallend ontwerp. Het is in 2022 simpelweg niet meer voldoende om je werkervaring en opleidingen op een A4’tje te verwerken. Werkgevers en opdrachtgevers krijgen namelijk heel veel sollicitaties binnen. Om dus op te kunnen vallen tussen de concurrentie is het belangrijk om een cv te ontwerpen waarmee je de aandacht van de lezer direct grijpt. Geen ontwerp skills? Geen probleem! Bij EasyCVcheck kun je namelijk cv templates kopen die je eenvoudig kunt aanpassen in Canva. Je hoeft dus niet zelf te ontwerpen, maar kunt op deze manier wel van onze creativiteit profiteren! Win-win!

Wat vertel je over jezelf in je cv?

Persoonlijke informatie

Als je gaat zitten voor het schrijven van je persoonlijke profiel, ofwel profielschets, houdt het dan altijd persoonlijk en wees eerlijk. Alhoewel sollicitanten vaak hun beste been voorzetten, is het ook belangrijk om je negatieve kanten te laten zien. Je kunt ervoor kiezen om hier iets over te vertellen in je profielschets, maar als je meer ruimte nodig hebt om uit te leggen hoe je een positieve draai aan deze negatieve punten kunt geven, dan kun je deze informatie ook verwerken in je motivatiebrief.

Heb jij hulp nodig bij het schrijven van een motivatiebrief? Neem contact met ons op voor meer informatie over het laten schrijven van een professionele motivatiebrief. 

Vraag hulp van vrienden en familieleden

Weet je niet goed wat je over jezelf moet vertellen? Vraag dan om hulp bij vrienden, familieleden en mensen waar je in het verleden mee hebt gewerkt. Vaak kunnen deze mensen in enkele steekwoorden vertellen hoe ze jou zien. Denk bijvoorbeeld aan:

  • positief ingesteld;
  • creatief met het bedenken van oplossingen;
  • gefocust op het afronden van één taak tegelijk.

Probeer clichés te vermijden om jezelf te onderscheiden van andere sollicitanten. Het werkt meestal averechts om bijvoorbeeld te vertellen dat je collegiaal bent en goed kunt samenwerken met anderen. In een zakelijke omgeving is het voor de meeste mensen namelijk noodzakelijk om met anderen te werken.

Noteer wat jou onderscheid van andere sollicitanten

Denk goed na over wat jou onderscheid van andere sollicitanten. Mis je bijvoorbeeld nooit een afspraak en neem je meer initiatief dan anderen om je heen? Dan is dit informatie waar een potentiële werkgever of opdrachtgever veel aan kan hebben. Schrijf je positieve punten op, lees deze punten door en bedenk welke punten het waard zijn om benoemd te worden op je cv. Op deze manier ben je al goed op weg met het schrijven van een authentieke profielschets.

Maak je profielschets interessant

Afhankelijk van de branche waarin je solliciteert, mag je soms best wat creativiteit en humor in je cv verwerken. Door je profielschets interessant te maken door woorden te kiezen die anderen niet snel gebruiken. Wees vooral jezelf en laat je eigen stem horen op je cv. Op die manier ben je tijdens het sollicitatiegesprek direct herkenbaar voor de recruiter!

Kort is krachtig

Als het gaat om het schrijven van een profielschets dan is er maar één gouden regel: kort is krachtig. Kies ervoor om niet meer dan 3 tot 5 regels te gebruiken in je cv. Heb je meer ruimte nodig om je eigenschappen, kwaliteiten, werkervaring en negatieve punten te benadrukken? Dan kun je deze informatie kwijt in je motivatiebrief.

Geen zin om je eigen cv te updaten of heb je simpelweg geen idee hoe je moet beginnen? Je kunt je cv ook door ons laten herschrijven en herontwerpen!

Klik hier om meteen een bestelling te plaatsen en upgrade je cv vandaag. 

Door |2022-08-22T21:08:44+00:00augustus 22nd, 2022|Categorieën: CV Tips|0 Reacties

Share This Story, Choose Your Platform!

Geef een reactie

Titel

Ga naar de bovenkant